Internacional 22/05/2016

L'Afganistan confirma la mort del líder dels talibans a mans dels Estats Units

El mul·là Akhtar Mansur ha mort en un atac aeri amb drons a la frontera entre el Pakistan i l'Afganistan. Kerry diu que l'home era "una contínua amenaça imminent"

Agències
1 min
El líder talibà, Mullah Mansur, "probablement mort" en un atac dels EUA

WashingtonEls Estats Units han mort el líder dels talibans, el mul·là Mansur, durant un atac portat a terme dissabte al matí sobre el vehicle en el qual anaven Mansur i un altre talibà en una zona remota al sud-oest de la població d'Ahmad Wal, a la frontera entre el Pakistan i l'Afganistan. L'agència d'espionatge de l'Afganistan ha confirmat la mort aquest matí de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha explicat que els líders dels governs pakistanès i afganès estaven informats de la missió, que segons ell "sembla haver tingut èxit". Segons Kerry, el líder talibà era "una contínua amenaça imminent" i un obstacle per a "la pau i la reconciliació entre el govern de l'Afganistan i els talibans".

Els ministre d'Exteriors pakistanès, Nafees Zakaria, per la seva banda, havia fet públic en un comunicat que el seu govern havia demanat "aclariments" sobre l'atac al govern nord-americà perquè consideren que la militar no és la via per resoldre aquest conflicte.

La mort de Mansur podria obrir una batalla per a la seva successió i aprofundiria les esquerdes que es van obrir entre els talibans després de la mort del seu fundador fa més de dos anys, malgrat que la seva desaparició va ser confirmada l'any passat. Mansur, de fet, va substituir el seu predecessor, el mul·là Mohammad Omar, el juliol de 2015.

stats