Nigèria
Internacional 15/05/2013

Estat d'emergència al nord de Nigèria davant l'amenaça terrorista

El president nigerià, Goodluck Jonathan, ha anunciat el desplegament massiu de tropes per combatre els terroristes islamistes

Agències
1 min
L'exèrcit patrulla els carrers de la localitat de Maidiguri /AFP

Lagos / Maiduguri / YolaL'exèrcit de Nigèria ha anunciat aquest dimecres un desplegament massiu de tropes per combatre el terrorisme islàmic en tres estats del nord-est del país. L'anunci s'ha produït l'endemà que el president nigerià, Goodluck Jonathan, declarés l'estat d'emergència als estats de Borno, Yobe i Adamawa, després d'una onada de mortífers atacs, la majoria atribuïts a Boko Haram.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"En compliment de la directiva del comandat en cap, les forces armades de Nigèria, la Policia de Nigèria i altres agències de seguretat han començat operacions per alliberar el territori nacional de bases i activitats terroristes", ha afirmat l'exèrcit.

La insurgència ha deixat milers de morts i ha desestabilitzat l'estat africà líder en exportació de petroli des que va començar, l'any 2009. Boko Haram ha atacat les forces de seguretat, fidels cristians i polítics del nord de Nigèria, de majoria musulmana.

El líder del grup terrorista, Abubakar Shekau, va dir en un vídeo la setmana passada que la seva secta havia segrestat dones i nens en resposta a l'actuació de les forces de seguretat nigerianes, que, segons ells, havien detingut dones i nens membres seus sense cap motiu.

stats