Internacional 01/02/2013

John Kerry, el nou secretari d'Estat dels EUA, pren possessió aquest divendres

Kerry substituirà Clinton que encara no ha deixat clar el seu futur. Espanya ha felicitat Kerry i ha dit que espera mantenir un "excel·lent esperit" que permeti profunditzar la cooperació entre ambdós països

ARa
2 min

BarcelonaEl ministeri d'Assumptes Exteriors espanyol ha expressat aquest divendres la satisfacció per la presa de possessió de John Kerry com a secretari d'Estat dels EUA, amb qui espera mantenir un "excel·lent esperit" que va presidir les relacions amb la seva predecessora per profunditzar la cooperació entre ambdós països.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Kerry, ja va confirmar el dimarts pel Senat com a nou secretari dels EUA, que jurarà el càrrec en una cerimònia aquest divendres a la tarda i però el seu primer dia oficial al Departament d'Estat serà el proper dilluns.

En un comunicat de premsa, el ministeri espanyol ha destacat que la "llarga experiència i el llarg historial" de John Kerry als serveis públics constitueixen "credencials immillorables per fer front als reptes d'un càrrec que les complexes circumstàncies de l'actual comunitat internacional faran encara més exigent en els propers anys".

"El ministeri d'Assumptes Exteriors confia en mantenir amb el departament d'estat i el seu nou titular l'excel·lent esperit que va presidir les relacions amb la predecessora, amb la finalitat de reforçar i aprofundir en la cooperació entre països i pobles", ha afegit el govern.

Kerry substituirà al capdavant de la dimplomàcia dels EUA a Hillary Clinton.

L'adéu de Clinton

La secretaria d'Estat Hillary Clinton, que deixa el càrrec aquest divendres al Departament d'Estat com la diplomàtica de més alt rang dels EUA, ha estat vista pel públic com la dona més admirada del món, segons unes enquestes de l'organització Gallup.

"Depèn de mi prendre una decisió sobre el meu propi futur", va dir fa uns dies. "Ara mateix no desitjo fer això, però faré tots els possibles per assegurar-me que la dona competeix en tots els nivells, no només als EUA si no a tot el món", va afegir. Malgrat tot, Clinton, de moment, fa broma sobre el primer que farà després d'abandonar Washington: recuperar els 20 anys de son perduts.

stats