WIKILEAKS

El president nord-americà desafia Assange

Obama trenca el silenci sobre Wikileaks i qualifica de "deplorables" les filtracions

Ha trucat a Felipe Calderón per felicitar-lo per la cimera de Cancún i l'ha intentat tranquil·litzar sobre els cables difosos que parlen de Mèxic. La Casa Blanca ha emès un comunicat que resumeix la trucada

Fins ara només n'havia parlat Hillary Clinton, però aquest dissabte el seu cap i antic rival s'ha decidit a abordar també la polèmica per les filtracions de Wikileaks. El president dels EUA ha assegurat que la difusió dels documents confidencials que fa l'entitat fundada de Julian Assange és "deplorable" per a molts dirigents.

De fet, Barack Obama ha exposat aquests arguments al president de Mèxic, al qual ha trucat per telèfon per felicitar-lo per l'organització de la cimera del clima de Cancún. En aquesta conversa amb Felipe Calderón, el president dels EUA ha abordat l'afer dels cables dels diplomàtics filtrats en les darreres setmanes. Molts d'aquests textos escrits per diplomàtics americans ridiculitzen o deixen en mala posició líders mundials. Entre aquests afectats, hi ha Calderón, que hi apareix com a incapaç de controlar el narcotràfic al seu país.

Obama ha considerat "un acte irresponsable" difondre aquests cables i li ha ressaltat a Calderón que és fonamental que Mèxic i els EUA continuïn cooperant per lluitar contra el tràfic de droga a gran escala.

Més continguts de