Internacional 06/11/2018

La Unió Europea allarga les sancions contra Veneçuela un any més

Estableix un embargament d'armes que es poden utilitzar per reprimir la població del país

Ara
1 min
El president de Veneçuela Nicolàs Maduro.

BarcelonaLa Unió Europea ha ampliat un any més les sancions contra Veneçuela a causa del "deteriorament de la situació", segons ha anunciat en un comunicat aquest dimarts. En concret, les sancions s'allarguen fins al novembre del 2019 i inclouen l'embargament d'armes i equipaments que poden ser utilitzats per a la "repressió interna" de la població veneçolana, i afecta directament 18 alts càrrecs oficials veneçolans. Els considera "responsables de violar els drets humans" i els prohibeix trepitjar territori europeu, a més de congelar-los els actius financers a la UE.

La Unió Europea ha aclarit que les sancions pretenen "fomentar solucions democràtiques amb la finalitat d'ajudar a l'estabilitat política del país", que ha vist emigrar fins a un milió i mig de persones només aquest últim any.

Els ministres d'Afers Estrangers europeus també estan d'acord que s'allarguin les sancions europees contra Veneçuela que, segons asseguren, no "perjudiquen la població veneçolana" i tenen un caràcter "flexible i reversible".

Els ministres han reiterat la necessitat d'establir una taula de negociació que inclogui tots els actors polítics veneçolans per trobar una sortida a la "crisi multidimensional". "Només es pot afrontar a través d'un procés polític", han assegurat.

stats