Internacional 04/01/2013

Malala abandona l'hospital del Regne Unit

Els metges han confirmat que serà sotmesa a una cirurgia reconstructiva cranial com a part de la seva recuperació. La jove podria residir de manera permanent al Regne Unit perquè el seu pare ha rebut una oferta de feina com a agregat al consolat del Pakistan a Birmingham

Agències
1 min
Malala abandona l'hospital del Regne Unit. AFP

Regne UnitLa nena pakistanesa Malala Yousafzai, que va resultar ferida pels talibans per defensar l'educació femenina, ha estat donada d'alta aquest divendres de l'hospital d'Anglaterra on estava ingressada. Segons ha informat la BBC, Malala ha abandonat l'hospital Queen Elizabeth de Birmingham, al centre del país, tot i que continuarà amb un programa de rehabilitació després de ser atesa de les greus ferides que va patir al cap quan va ser atacada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La jove, de 15 anys, viurà amb la seva família a la zona de West Midlands, al centre d'Anglaterra, segons ha dit la cadena britànica. A Malala li espera un llarg procés de recuperació, perquè els metges de l'hospital de Birmingham van confirmar dijous que la jove serà sotmesa a una cirurgia reconstructiva cranial a finals de mes o a principis de febrer com a part de la seva recuperació.

Malala va ser atacada el passat 9 d'octubre pels talibans al Pakistan quan tornava a casa des de l'escola. La jove activista, que ha defensat en nombroses ocasions el dret de les dones a rebre educació, va ser traslladada en un avió ambulància des d'Islamabad (Pakistan) a l'hospital Queen Elizabeth.

Malala, que va rebre dos trets, un al cap i l'altre al coll, podria romandre de manera permanent al Regne Unit, ja que el seu pare ha rebut una oferta de feina com a agregat d'educació del consolat del Pakistan a Birmingham. Tant el pare de la jove -Ziauddin Yousafzai- com Malala han estat objecte d'amenaces de mort per part dels talibans des que es va produir l'atac.

stats