Ucraïna posa en alerta de combat les seves unitats militars

El Parlament ucraïnès s'ha reunit aquest matí a porta tancada per decidir l'estratègia davant la intervenció russa a la península de Crimea

El ministeri de Defensa ucraïnès ha mobilitzat els reservistes i ha ordenat als comandants que posin en estat d'alerta de combat les seves unitats davant la intervenció russa a la península de Crimea, segons ha anunciat aquest diumenge el secretari del Consell de Defensa i Seguretat Nacional d'Ucraïna, Andrei Parubi, en una compareixença davant la premsa.

El Parlament ucraïnès s'ha reunit aquest matí a porta tancada per decidir l'estratègia davant la intervenció russa a la península de Crimea mentre se succeeixen els incidents entre els militars russos i els ucraïnesos en aquesta autonomia. Segons ha denunciat Dmitri Biloserkovets, membre del partit ucraïnès UDAR, tropes russes intenten assaltar una unitat d'instrucció de l'armada ucraïnesa a la ciutat de Sebastopol, on té la base la flota russa del mar Negre.

El diputat del Partit de les Regions –la formació del president deposat– Iuri Mirosnixenko ha dit als periodistes abans de començar la sessió que segurament s'adoptarà una resolució per obrir el diàleg. "Si només plantegem la qüestió en un format de guerra, no podrem començar un diàleg. La lògica de la guerra dicta la necessitat de llançar accions militars, i això no resoldria la qüestió", ha dit. El polític no ha descartat que es formi un grup encarregat de començar les negociacions entre Moscou i Crimea.