França

La inexplicable desaparició d'un nen de dos anys commociona França

El menor estava jugant a casa dels avis, en un petit poble dels Alps, quan va desaparèixer i la policia no exclou cap hipòtesi

2 min
La foto de l'Emile que la família ha compartit per ajudar a trobar-lo.

ParísTres dies després de desaparèixer, no hi ha cap pista ni rastre de l'Emile, un nen francès de dos anys i mig. El petit estava jugant al jardí de casa dels seus avis, a l'Alt Vernet, un poble amb només una vintena de cases situat als Alps francesos, quan va desaparèixer dissabte passat, pels volts de les sis de la tarda. Els seus avis materns, amb qui estava passant uns dies, el van perdre de vista uns minuts i quan van tornar al jardí, el menor ja no hi era. Des d'aleshores, centenars de voluntaris, gendarmes, bombers, gossos especialitzats, drons i un helicòpter amb càmera tèrmica han pentinat el poble i els seus voltants, una zona muntanyosa, sense trobar el petit ni cap pista per saber què va passar. També es van inspeccionar totes les cases del poble.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia no exclou cap hipòtesi –ni un accident a la muntanya, ni un acte delictiu–, però durant les primeres hores semblava que s'imposava la idea que el nen s'havia perdut pels voltants i es podria haver amagat en algun racó de la muntanya o haver patit un accident per la zona, molt escarpada. De fet, dos veïns van veure el nen caminant sol pel carrer a prop de casa dels avis a la mateixa hora que va desaparèixer, un fet que descartaria d'entrada que hagi estat segrestat.

Segons els investigadors, als veïns no els va cridar l'atenció veure un nen de dos anys i mig sol perquè és un poble molt petit i els menors juguen habitualment al carrer sense vigilància. La mare del petit ha arribat a gravar un missatge per a l'Emile que ha difós l'helicòpter per fer-lo sortir del seu amagatall en el cas que el nen s'hagués amagat per la muntanya.

Canvi de perspectiva

"Si estigués en el perímetre on hem buscat, hauríem trobat el nen", va assegurar el delegat del govern. Dilluns al vespre, davant la falta de resultats, es van suspendre les batudes amb voluntaris i s'ha optat per donar una nova perspectiva a la recerca i prohibir l'entrada a la zona de persones que no siguin del poble. Una vuitantena de gendarmes i militars es disposen a buscar aquest dimarts pistes per tots els racons.

Segons el diari regional La Provence, els investigadors creuen que el petit va marxar sol de casa i podria haver estat víctima d'un accident amb un vehicle o un tractor, que l'autor dels fets hauria amagat. Tampoc es descarta que una persona l'hagi raptat aprofitant que el nen anava sol pel carrer. La policia està interrogant els veïns i també s'estan analitzant les dades mòbils per saber qui era al poble en el moment de la desaparició. "No podem excloure ni privilegiar cap hipòtesi", ha assegurat el fiscal de la regió, Rémy Avon.

A mesura que passen les hores, l'angoixa de la família i els investigadors creix. El cas ha creat una gran commoció a França i ocupa portades de diaris i d'informatius des de fa dies. "Tots ens projectem quan es tracta d'un nen petit, com a pare, germà, oncle... Fàcilment podem imaginar el desassossec de la família", explicava a BFMTV la psicòloga Johanna Rozenblum per subratllar l'impacte i l'atenció mediàtica que ha provocat la notícia.

stats