Internacional 30/09/2018

L'FBI contacta una segona dona per investigar les acusacions d'abús sexual contra Kavanaugh

Es tracta de Deborah Ramirez, que va ser companya de classe de l'actual jutge conservador

Ara
2 min
Manifestants a Los Angeles demanen amb una pancarta la investigació de l'FBI sobre el jutge Kavanaugh.

BarcelonaL'FBI ha contactat una segona dona, Deborah Ramirez, en el marc de la investigació que ha obert a petició del Senat sobre les acusacions d'abús sexual contra el jutge conservador Brett Kavanaugh, que aspira a ser nominat membre vitalici del Tribunal Suprem dels Estats Units.

Deborah Ramirez va ser companya de classe del magistrat conservador a la prestigiosa Univeristat de Yale, i assegura que Kavanaugh li va ensenyar els genitals i li va refregar per la cara sense el seu consentiment durant una festa del curs 1982-1983. Actualment Ramirez és una advocada especialitzada en violència masclista a Colorado.

L'advocat de Ramirez, John Clune, ha informat que l'FBI ha contactat la seva clienta per entrevistar-la i ella s'ha mostrat disposada a col·laborar en la investigació.

El president nord-americà, Donald Trump, ha assegurat aquest dissabte que l'FBI té "total llibertat" per investigar Kavanaugh, malgrat que ell el va proposar com a candidat a formar part del Tribunal Suprem, en substitució d'un dels seus membres, Anthony Kennedy, que s'ha jubilat.

"Faran tot el que hagin de fer i esperem que arribin a la conclusió que no hi ha cap problema [amb Kavanaugh]", ha declarat Trump, a més de rebutjar a través de Twitter que pretengui posar pals a les rodes a la investigació de l'FBI.

A banda de Deborah Ramirez, dues dones més acusen el jutge conservador d'abusos sexuals. Una d'elles, Christine Blasey Ford, que actualment és professora de psicologia, va testificar aquesta setmana davant el Senat. Ford va ser la primera a denunciar Kavanaugh per haver intentat violar-la en una festa quan tots dos eren estudiants i menors d'edat, als anys 80.

Julie Swetnick és la tercera dona que ha sortit de l'anonimat per explicar que el candidat de Trump al Senat es divertia participant en orgies on un grup d'homes sedaven noies per violar-les i abusar-ne sexualment. Segons una declaració jurada que ja ha fet, Swetnick és una de les víctimes de Kavanaugh, també als 80.

stats