Internacional 02/08/2019

Almenys quatre ferits en l'explosió de diverses bombes casolanes a Bangkok

La reunió de ministres d'Exteriors es clausura avui a la capital tailandesa

Efe
2 min
Una multitud de ciutadans al lloc on s'ha produït una de les explosions

BangkokAlmenys quatre persones han resultat ferides aquest divendres per l'explosió de diverses bombes casolanes de poca potència en diferents llocs de Bangkok, on aquest dies se celebra una cimera política de ministres d'Afers Exteriors de la regió i socis externs com els EUA, la Xina i la Unió Europea. Les autoritats estan investigant els fets.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En primer lloc, dues persones han quedat ferides aquest matí a causa d'una explosió a l'avinguda Rama 9, un fet que la policia relaciona amb un possible enfrontament entre estudiants. La segona explosió ha estat a la parada del metro elevat de Chong Nosi i en un aparcament proper.

Les dues explosions han tingut lloc minuts abans de la conferència del secretari de l'Estat als EUA, Mike Pompeo, en el marc de la reunió de ministres d'Exteriors de l'Associació de Nacions de Sud-est Asiàtic (ASEAN). Prop de dues hores abans, altres bombes de poca potència havien explotat al complex governamental de Chaeng Wattana sense causar ferits, segons les investigacions inicials. Les detonacions arriben l'endemà d'una amenaça de bomba a la caserna general de la Guàrdia Civil, on aquest divendres es clausura la cimera.

El govern tailandès, que està investigant els incidents, ha demanat a la població que eviti "escenes de pànic" i que la premsa no en tregui conclusions precipitades. "M'agradaria condemnar aquells que hi estiguin al darrere perquè estan malmetent la pau i la imatge del país. He ordenat a les autoritats que vetllin per la seguretat pública i pels que han sigut afectats pels incidents", ha tuitejat el primer ministre tailandès, Prayut Chan-ocha.

Cap grup ha reivindicat els atacs, que són similars a altres explosions que han tingut lloc els últims anys enmig de les convulsions polítiques que viu el país des que va patir el cop d'estat del 2014, liderat pel primer ministre actual.

stats