Internacional 09/01/2014

Fidel Castro reapareix en públic nou mesos després

El líder de la revolució cubana va visitar un centre cultural a l'Havana, coincidint amb el 55è aniversari de la seva entrada a la capital

Efe
1 min

L'HavanaL'expresident cubà Fidel Castro va reaparèixer dimecres a la nit en públic nou mesos després de l'última vegada. Ho va fer a una inauguració d'un estudi d'art a l'Havana, coincidint amb el 55è aniversari aniversari de la seva entrada a la capital el 1959, segons han informat els mitjans oficials.

Als seus 87 anys i retirat de la presidència des del 2006, Castro va visitar la inauguració del "Kcho estudio Romerillo, Laboratorio para el arte" que, segons publica el diari 'Granma', és el nucli cultural sense ànim de lucre per a l'experimentació i la difusió artística.

"Passades les nou de la nit i l'aniversari de la 55a entrada a l'Havana de Fidel al capdavant de l'exèrcit rebel, el líder històric de la Revolució va arribar al taller del carrer 9 i 120 al barri de Romerillo de Playa i va saludar els artistes i pobladors que van aplaudir emocionats", explica el diari oficial del Partit Comunista cubà.

Lluny de la primera línia política

Castro, que no apareixia públicament des de l'abril de l'any passat, va delegar el control del país al seu germà Raúl l'any 2006. Des de llavors ha mantingut un perfil públic baix amb aparicions esporàdiques i la publicació d'algun article a la premsa.

Els actes de commemoració del 55è aniversari de la seva entrada a l'Havana es van suspendre pel mal temps i tindran lloc en una altra data que encara no ha estat precisada.

stats