Internacional 12/07/2014

Fidel Castro reapareix per reunir-se amb Vladímir Putin a l'Havana

Els dos líders polítics han mantingut una trobada "cordial i amistosa" segons el govern cubà

Efe
1 min
Fidel Castro i Vladimir Putin aquest divendres a l'Havana. REUTERS

L'HavanaCuba i Rússia han intensificat les seves relacions bilaterals en les àrees política i econòmica amb la visita oficial a l'Havana aquest divendres del president rus, Vladímir Putin, que ha ratificat la importància "estratègica" de l'illa en la política exterior de Moscou.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cuba, l'aliat més antic de Rússia a Amèrica Llatina, ha estat triada per Putin per fer la primera parada de la seva gira per la regió, que continuarà a l'Argentina i conclourà al Brasil, com a part del seu interès d'acostament a aquesta àrea que considera "clau".

En menys de quatre hores, el cap del Kremlin ha concentrat una agenda en la que ha destacat una trobada amb Fidel Castro, retirat del poder el 2006, que ha estat "cordial i amistosa" –segons el govern cubà– en què s'han rememorat els "llaços històrics" dels dos països i els creixents vincles bilaterals entre ells.

Els estudis de Fidel

Fidel Castro ha explicat a Putin els estudis que està realitzant sobre la producció d'aliments en zones tropicals i subtropicals que considera que és l'única fórmula eficient per afrontar les amenaces del canvi climàtic i les desigualtats.

La trobada ha tingut lloc al domicili de Fidel Castro a l'Havana segons les diverses fotografies divulgades per Cubadebate on es veu l'ancià líder de la revolució cubana amb bon aspecte i l'habitual indumentària esportiva que llueix des que es va retirar.

stats