Internacional 01/02/2017

Fillon s'enfonsa a les enquestes de les presidencials franceses

L'escàndol dels sous ficticis a la seva dona i els seus fills erosiona la intenció del candidat de la dreta de cara a la cita de la primavera

Agències
1 min
Fillon surt aquest dimecres de casa seva a París.

ParísEl candidat de la dreta a les eleccions presidencials franceses de la primavera que ve, François Fillon, s'enfonsa a les enquestes després de l'escàndol dels sous que va pagar a la seva dona per la feina d'assistent parlamentària que, en realitat, no exercia.

En un sondeig publicat aquest dimecres, Fillon queda relegat a la tercera posició a la primera volta i, per tant, quedaria eliminat de cara a la segona volta que es disputarien la candidata de l'ultradretà Front Nacional (FN), Marine Le Pen, i el del moviment centrista En Marxa, Emmanuel Macron.

Dades del sondeig publicat aquest dimecres.

Segons les xifres d'aquest sondeig, Marine Le Pen quedaria en primera posició amb entre el 26% i 27% de vots, depenent de si es presenta o no com a candidat François Bayrou, mentre que segon quedaria Emmanuel Macron amb entre el 22% i el 23% d'escrutinis.

Darrere de Macron ve François Fillon amb entre un 19% i un 20% de vots, seguit de Benoît Hamon, el vençedor de les primàries al Partit Socialista (PS), amb entre el 16% i el 17%. I en cinquè lloc, Jean-Luc Mélenchon amb un 10%.

De cara a la segona volta, el sondeig indica que en qualsevol dels dos possibles escenaris, que passi Macron o François Fillon, Marine Le Pen seria derrotada i no accediria a la presidència de la República.

Fillon ha insistit aquest dimecres que les acusacions sobre el sou suposadament fictici de la seva són un "cop d'estat institucional" contra la seva candidatura i ha acusat "l'esquerra" i "el poder" d'estar-hi al darrere.

stats