OPERACIÓ POLICIAL A FRANÇA
Internacional 30/03/2012

La policia francesa deté 19 persones en cercles islamistes radicals

El president Sarkozy diu que l'operació no està directament lligada a la investigació dels crims de Tolosa, sinó que es tracta de desmantellar xarxes de l'islamisme radical

Afp
1 min
Operació policial a Couren /AFP

ParísLa policia francesa ha detingut aquest matí 19 persones de cercles islamistes radicals de tot el país, principalment de Tolosa i Le Mans, una setmana després qde la mort de Mohamed Merah, l'autor confés de l'assassinat de tres nens i un rabí en una escola jueva i de quatre soldats francesos en aquesta regió. També hi ha detinguts a Paris, Lyon i la regió de Provença.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president francès, Nicolàs Sarkozy, ha dit en una entrevista a Europe 1 que les detencions "no estan directament relacionades amb la investigació sobre els atemptats de Tolosa i Montauban, sinó que pretén "desmantellar la xarxa" de l'islamisme radical a França. Sarkozy ha revelat que s'havien trobat diversos fusells kalashnikov i altres armes: "i a la República francesa –ha proclamat– no es pot viure amb un kalashnikov en un barri".

Sarkozy ha dit que "hi haurà altres operacions que portaran a expulsar del territori nacional uncert nombre de persones que, en el fons, no tenen res a fer aquí", ha afegit el candidat a la reelecció, a les properes eleccions presidencials de l'abril.

El líder del grup Forsane Alizza, Mohammed Achamlane, és un dels 19 detinguts, segons la premsa francesa. El ministre d'Interior, Claude Guéant, ja havia dissolt al gener aquesta "banda armada" que "vol el regne de l'Islam" a França. Achamlane havia demanat a la seva pàgina web: "Volem eixamplar la nostra organització i necessitem mà d'obra que vulgui seguir el camí d'Al·là, busquem tota mena de suports, però sobretot soldats!".

Aquestes detencions han tingut lloc 24 hores després de l'enterrament de Merah, en un suburbi de Tolosa.

stats