Internacional 08/06/2014

El papa Francesc rep els presidents d'Israel i Palestina per resar junts al Vaticà

És la primera trobada pública dels dos mandataris en l'últim any

Efe
2 min
El papa Francesc rep a Simon Peres, aquesta tarda al Vaticà. REUTERS

RomaEls presidents d'Israel, Simon Peres, i de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, han estat rebuts avui pel papa Francesc a l'entrada de la seva residència, la casa de Santa Marta, per participar en l'oració per la pau a Pròxim Orient.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer d'arribar ha estat Peres, a qui el papa ha fet una abraçada, i al cap de 20 minuts ha arribat el president palestí.

El papa ha pogut conversar així en privat uns minuts amb Peres i després també ho ha fet breument amb Abbas, a qui ha fet un petó i una abraçada.

En la salutació inicial ha estat present també el custodi de Terra Santa, el franciscà Pierbattista Pizzaballa, que s'ha encarregat d'organitzar tots els detalls d'aquesta celebració.

Després tots tres, en companyia del patriarca ecumènic de Constantinoble, Bartomeu, també convidat a aquesta celebració, tenen previst traslladar-se en automòbil al lloc escollit per a la oració als jardins vaticans.

papa_abas

La celebració començarà amb una obertura musical i amb l'explicació, en anglès, de com es desenvoluparà l'oració.

El papa Francesc s'asseurà enmig dels presidents i junts assistiran a la celebració, que ha estat dividida en tres parts i en la qual se seguirà l'ordre cronològic de les tres religions: judaisme, cristianisme i islam.

El darrer pas de la celebració començarà amb la intervenció del papa Francesc, que invocarà la pau i després convidarà cadascun dels dos presidents a formular les seves pròpies invocacions.

No està previst que hi hagi referències polítiques. "El desig del papa és fer una pausa en la política, elevar-nos i mirar des de dalt per veure què passa a Terra Santa", ha explicat Pizzaballa.

stats