Internacional 10/02/2014

El zoo de Copenhaguen mata una girafa de 18 mesos i l'esquartera en públic per alimentar els lleons

Una petició 'online' i una campanya a Facebook no han evitat que el zoo de la ciutat executi l'animal, completament sa, perquè els seus seus gens eren massa semblants a la d'altres girafes de la instal·lació

Ara
2 min
girafa

CopenhaguenMarius, una girafa de només 18 mesos, tenia un bon estat de salut i no patia cap malaltia. Però la seva vida ha arribat a un final prematur després que l'Associació Europea de Parcs Zoològics recomanés al zoo de Copenhaguen, on vivia l'animal, que el matés. El motiu? Els gens de Marius eren massa semblants als de la resta de girafes de l'equipament, la qual cosa generava el risc que, els futurs fills que tingués patissin malformacions.

La notícia que el zoo es disposava a matar Marius va generar una intensa polèmica a les xarxes, que es van activar per intentar salvar-li la vida. Però ni una campanya 'online', amb més de 25.000 signatures, ni milers de seguidors a Facebook han aconseguit el seu objectiu. La campanya 'online' demanava als responsables del zoo de Copenhaguen que enviessin la girafa a un altre zoològic. Però la crida no ha arribat enlloc. Marius ha estat executat.

Però el que ha enfurismat més Dinamarca no és que el zoo, un dels més antics del món, hagi desoït les demandes populars, sinó la forma com ha acabat amb la vida de l'animal. A Marius l'han atret amb un tros del seu menjar preferit, el pa de sègol, i posteriorment l'han matat: ha rebut un tret al cap i el seu cos ha estat desmembrat a la vista de tothom. Els visitants del zoo i milers de persones per televisió han pogut veure com Marius era esquarterat i, posteriorment, com les restes es feien servir per alimentar els lleons.

Un vídeo que es troba a la xarxa i en diversos mitjans de comunicació mostra els fets. El podeu veure clicant aquí. Us advertim que pot ferir la vostra sensibilitat.

stats