Internacional 26/06/2018

Grècia prohibeix els mòbils a les escoles i als instituts

La mesura s'aplicarà el curs que ve, i busca "protegir la privacitat" i "afavorir la seguretat"

Ara
2 min
L'ús del telèfon mòbil a les aules ha generat certa polèmica en els últims anys.

BarcelonaA les escoles gregues estarà prohibit que els alumnes portin el telèfon mòbil. Així ho ha anunciat aquest dimarts el ministeri d'Educació del país hel·lè, que ha deixat clar que es prohibeix l'ús de "telèfons mòbils i altres dispositius que permetin el processament d'imatges i so" en els centres d'educació primària i secundària de Grècia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat emès pel mateix ministre d'Educació, Kostas Gavroglu, s'explica que es preveu que aquesta mesura s'implementi a partir del curs acadèmic vinent i que serveixi per "protegir la privacitat" i "afavorir la seguretat a internet" dels menors. També es busca evitar els abusos desencadenats per la xarxa, i altres riscos relacionats.

A més a més, es prohibeix la utilització de càmeres de seguretat en els centres durant l'horari escolar, tot i que se'n permet l'ús durant les hores no lectives com a mesura de vigilància mentre les instal·lacions estiguin tancades.

Només aparells amb finalitat didàctica

Els alumnes podran utilitzar l'equipament electrònic disponible a les escoles, però només sota el control d'un mestre i sempre amb finalitats didàctiques. Segons el mateix text, els alumnes no podran introduir al centre els seus propis telèfons, tauletes i altres dispositius similars.

Aquesta prohibició també s'aplica als professors, que seran els únics que podran portar el seu mòbil a l'interior de l'escola. Això sí, només podran utilitzar-lo "amb propòsits educatius" i d'acord amb les normes de protecció de dades.

L'ús de càmeres fotogràfiques també està prohibit, i es recomana que no apareguin imatges d'alumnes a les pàgines web dels centres educatius.

El text també prohibeix la publicació de fotografies o vídeos en què apareguin estudiants a les escoles, llevat que hi hagi un consentiment exprés dels pares o tutors dels alumnes.

Aquesta mesura és molt similar a la que fa unes setmanes va anunciar el govern francès. A principis d'aquest mes, el Parlament de França va aprovar la prohibició de l'ús de telèfons mòbils en col·legis i instituts a partir del curs vinent, una mesura defensada en campanya electoral pel president, Emmanuel Macron.

Com en el cas de Grècia, tampoc van quedar fixades ni les possibles multes ni la manera com s'aplicarà el veto.

stats