Publicitat
Publicitat

Els guardacostes italians eviten una nova "hecatombe" al Mediterrani

Rescatada una embarcació a la deriva amb 970 immigrants. La nau va llançar dimarts un SOS davant la costa grega

Un vaixell de càrrega que anava a la deriva amb 970 immigrants sense papers i va llançar ahir un SOS davant les costes de Grècia ha arribat aquest dimecres al port italià de Gallipoli on ha estat conduïda pels guardacostes italians.

En un tuit, la Guarda Costanera d'Itàlia es felicita d'haver evitat una "nova hecatombe" al Mediterrani tot i que les autoritats han informat que quatre persones han mort en la travessa.

Es calcula que més de 3.400 persones han perdut la vida intentant arribar a Europa aquest 2014, segons dades de l'ONU que xifra en més de 200.000 les persones que han intentat aquesta travessa.

Les autoritats han assegurat que la tripulació havien abandonat l'embarcació, de bandera moldava, i que la nau tenia el rumb fixat cap a Itàlia enmig de molt males condicions meteorològiques.

Després de l'arribada del vaixell a port, una persona hauria estat detinguda, segons els mitjans italians, per la seva possible responsabilitat en l'organització del viatge.

Un portaveu de la Creu Roja italiana ha assegurat que la majoria d'immigrants, entre els quals també hi ha dones i nens, són sirians.

Més continguts de