Atacs informàtics
Internacional 18/07/2011

Un grup de 'hackers' ataca la pàgina web de Lady Gaga i roba les dades de milers de fans

Els pirates haurien accedit als noms d'usuari i als correus electrònics dels fans. La discogràfica ha assegurat que les dades bancàries no haurien sigut robades

Redacció
1 min

BarcelonaLes dades de milers de fans de la cantant Lady Gaga han sigut robades després que un grup de pirates informàtics hagi atacat la pàgina web de l'artista al Regne Unit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informa el diari britànic The GuardianThe Guardian, el grup Swagsec hauria accedit als noms d'usuari i correus electrònics dels fans, malgrat que la discogràfica de la cantant hauria assegurat que els hackers no han accedit a les dades bancàries.

Els pirates haurien atacat la pàgina web de la cantant el 27 de juny, accedint a la informació dels fans que s'havien obert un compte al lloc web. Segons Universal Music, tots els fans afectats haurien sigut avisats. La discogràfica assegura que ha pres mesures per protegir la informació personal dels fans.

Aquest seria el quart atac perpetrat per membres de Swagsec, un grup que s'autodefineix com a “persones gays i de raça negra” vinculades amb el món de la música. Durant el juliol, haurien atacat les pàgines web d'Amy Winehouse i Pritchard Lauren, haurien piratejat un concurs online sobre Justin Bieber i haurien intentat atacar les pàgines de Lady Gaga i Klaxons.

L'atac a la cantant ha aixecat certa controvèrsia. Lady Gaga s'ha proclamat sempre com una fidel activista pels drets del col·lectiu LGBT i les seves cançons, així com els discursos durant els concerts, solen anar en contra de la discriminació de tot tipus. No obstant, el col·lectiu considera que no és més que una imatge creada per l'artista per ser més popular.

stats