Internacional 13/01/2018

Hawaii envia per error a tota la població una alerta d'atac amb míssils

Les autoritats asseguren que es tracta d'un error humà del servei meteorològic

Efe
1 min
Captura de l'alerta enviada als mòbils dels habitants de Hawai

Els ciutadans de Hawaii han rebut aquest dissabte un avís al telèfon mòbil dels serveis d'emergència que els instava a buscar refugi perquè s'havia llançat un míssil balístic. Al cap de 40 minuts els han informat que es tractava d'una falsa alarma.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha indicat el senador Brian Schatz, es tracta d'un error humà d'un dels treballadors del servei meteorològic de Hawaii.

Mentre passava això, el president dels Estats Units, Donald Trump, jugava a golf a la seva residència de Florida, on passa el cap de setmana.

"La gent de Hawaii acaba de provar la crua realitat del que passa davant un potencial atac nuclear", va dir la senadora demòcrata per Hawaii Tulsi Gabbard, després de desmentir via Twitter el suposat atac.

"Ens vam refugiar immediatament. Jo estava assegut a la banyera amb els meus fills resant. Ara estic molt enfadat", va dir a la cadena CNN el congressista estatal Matthew LoPresti en relatar l'experiència.

La falsa alarma té lloc enmig de les tensions entre els EUA i Corea del Nord després de les contínues proves de míssils balístics i el desenvolupament del programa nuclear que està duent a terme Pyongyang.

stats