Internacional 08/03/2017

Hawaii vol aturar el nou decret de veto migratori de Trump

El recurs es presentarà aquest dimecres

Ara
1 min
Una jove manifestant protesta en contra del decret del president Trump que implica la prohibició de viatjar. Aeroport Internacional de San Diego, Estats Units.

BarcelonaHawaii es convertirà avui en el primer Estat a recórrer el nou decret migratori que el president Donald Trump va signar aquest dilluns. L'Estat de Hawaii, governat pel Partit Demòcrata, ha comunicat la seva intenció d'aturar el text que, segons la fiscalia, conté els mateixos "defectes constitucionals" que l'anterior. Es preveu que la demanda es presenti avui davant dels tribunals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Donald Trump ha signat aquesta setmana un nou decret després que el primer, del 27 de gener, hagi estat bloquejat per un jutge federal de Seattle com a resultat d'una demanda de l'Estat de Washington.

El nou decret, que hauria d'entrar en vigor el proper 16 març, és més limitat que l'anterior: impedeix l'entrada a ciutadans de sis països de majoria musulmana en lloc de set i inclou reformes que fan més difícils les demandes per anticonstitucionalitat.

stats