Internacional 26/09/2016

Hollande promet (un altre cop) desmantellar la 'jungla' de Calais

El president francès visita la ciutat i defensa "impermeabilitzar" la frontera

Efe
2 min
Hollande, en arribar a Calais.

CalaisEl president francès, François Hollande, ha dit aquest dilluns a Calais que el campament amb milers de refugiats i immigrants de les rodalies de la ciutat ha de ser desmantellat de manera "completa i definitiva".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hollande ha parlat a la Gendarmeria de Calais, durant una visita de diverses hores en què no té previst anar al que es coneix com la "jungla", on es concentren entre 7.000 i 10.000 persones que esperen l'oportunitat de saltar a la Gran Bretanya.

El president francès ha insistit que cal "garantir de manera duradora la impermeabilitat de la frontera" entre França i el Regne Unit i, en aquest sentit, ha assenyalat que Londres té "obligacions" amb els francesos, i que ha d'assumir "la seva part ". Es tracta d'una mostra més de com l'agenda de la ultradreta s'està imposant a les campanyes de França i Alemanya.

L'acompanyen la ministra d'Habitatge, Emmanuel Cosse, i del responsable d'Interior, Bernard Cazeneuve, que al començament de mes va anunciar –sense fixar data– el desmantellament de la "jungla", en resposta a les protestes de diversos col·lectius de la ciutat i de la regió, que es queixen de l'impacte que aquesta situació té sobre l'activitat i la seguretat.

El mateix Hollande també va dir dissabte que França no és un país de campaments, una declaració que pren ressò després que una part de la dreta francesa hagi denunciat que la finalitat de la "jungla" i la recol·locació dels seus habitants en centres d'acollida repartits per tot el país generarà "petits Calais". Nicolas Sarkozy, candidat a les primàries dels Republicans per liderar la dreta francesa a les presidencials del 2017, va visitar Calais la setmana passada.

Precisament la setmana passada van començar les obres per aixecar un mur al voltant de la carretera d'accés al port, per dificultar als immigrants l'abordatge dels camions que es dirigeixen als ferris del Canal de la Mànega.

stats