Internacional 24/10/2015

Hollande estén la mà a Tsipras i demana l’alleujament del deute grec

Gerard De Josep
2 min

BarcelonaInversió, alleujament del deute i suport logístic per complir els compromisos adquirits en el tercer rescat. Això és el que el president francès, François Hollande, va oferir ahir a Atenes al primer ministre grec, Alexis Tsipras.

“França ha de seguir al costat de Grècia”, va dir Hollande als mitjans després que els ministres de Finances dels dos països signessin una col·laboració estratègica que inclou assessorament econòmic i suport en la lluita contra l’evasió fiscal.

En roda de premsa conjunta amb Tsipras, Hollande va situar com un dels objectius principals de la seva visita oficial a la capital hel·lena atreure capital francès al país. Per això, va dir, es reunirà amb les empreses que ja hi treballin: “Els demanaré que augmentin la seva activitat”. A més, va insistir en l’interès de participar junts en grans projectes d’infraestructures.

Com a única condició real, però, Hollande va instar el govern grec a “complir els compromisos” acordats al rescat perquè el país, que encara viu sota un control de capitals, pugui tornar a la normalitat. Per aplicar les reformes, “necessàries per garantir el futur dels joves”, Hollande es va comprometre a crear una “associació forta” entre països.

En seu presidencial, on va visitar el seu homòleg grec, Prokopis Pavlópulos, Hollande va reconèixer a Grècia els esforços fets. Tot i que en caldran més, va dir, “el pròxim pas ha de ser iniciar el debat sobre l’alleujament del deute”.

“Vam fer-ho tot, França i Grècia, perquè Grècia continués a Europa”, va concloure Hollande. I Tsipras va fer saber sobre el president francès: “Va ser un dels que em van convèncer que havia d’acceptar [el rescat]”.

stats