Internacional 22/07/2021

Hong Kong deté cinc logopedes per un conte infantil en què la Xina és el llop

El govern qualifica el llibre de "sediciós" i diu que "everina" la ment de les criatures

2 min
El responsable policial de l'operació que ha acabat amb la detenció de cinc logopedes mostra, aquest dijous, un dels llibres sobre el que es basa l'acusació

LondresCinc logopedes han estat arrestats aquest dijous per la policia de Hong Kong, acusats d'haver conspirat contra la seguretat nacional amb llibres “sediciosos” per a nens. Les detencions són conseqüència de la publicació de tres volums, editats per l'Associació General de Logopedes de l’excolònia britànica, en què es descrivien els activistes pro democràcia com a ovelles que protegien el poble d'una manada de llops.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La premsa oficial i els polítics pro Pequín han qualificat els llibres d’un intent “d’enverinar” la ment de les criatures. I alts funcionaris educatius de Hong Kong han afirmat que s'havien utilitzat rondalles per difondre propaganda política.

Els detinguts són dos nois i tres noies, d'entre 25 i 28 anys. Oficialment se’ls acusa “d’incitar a l'odi, especialment els nens petits, contra el govern i la justícia de Hong Kong, atiar la violència i fomentar la desobediència de la llei”.

Les detencions s'han produït poc després que Pequín transferís un alt funcionari de seguretat des de Macau a Hong Kong, Luo Yonggang, descrit pel diari South China Morning Post com un “home clau” en la repressió de les llibertats de la Xina.

També han coincidit amb el dia en què quatre alts executius de l’assetjat i ja tancat diari Apple Daily han comparegut davant un tribunal acusats de conspiració i connivència amb potències estrangeres per posar en perill la seguretat nacional.

Jimmy Lai, el magnat mediàtic que el va fundar, s’enfronta a la mateixa acusació. De fet, ja compleix condemna per haver participat en assemblees il·legals durant les protestes multitudinàries del 2019. Si són condemnats segons la llei de seguretat, Lai i els seus col·legues podrien ser empresonats de per vida.

A més, ahir Lam Man-chung, de 51 anys, exdirector executiu del diari, també va ser arrestat sota la mateixa acusació. Un bon nombre d’antics empleats de l’Apple Daily van fer cua davant el jutjat per mostrar-li suport. Un dels participants denunciava al lloc web Stand News que les detencions tenien per objectiu intimidar periodistes i activistes: “No volen que siguem periodistes, no volen que continuem denunciant”.

stats