Internacional 08/04/2015

Els independentistes escocesos obren la porta a un nou referèndum

La primera ministre escocesa, Nicola Sturgeon, admet per primer cop que el seu partit podria concórrer a les eleccions al Parlament d'Edimburg el 2016 amb la proposta d'una nova consulta

Ara
1 min
Sturgeon fa campanya aquests dies per les eleccions britàniques. REUTERS

BarcelonaLa perspectiva d'un nou referèndum d'independència es dibuixa a Escòcia per després de les eleccions al Parlament d'Edimburg previstes per al 2016.

La líder independentista i primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, va obrir la porta a una nova consulta en un debat electoral per als comicis britànics el 7 de maig.

Sturgeon no va descartar que el seu partit es presenti a les eleccions escoceses del 2016 amb la proposta al seu programa de celebrar un referèndum.

"És la gent la que de decidir. Si el poble escocès vota per un partit que no prometi un altre referèndum, no n'hi haurà", va assegurar quan li van preguntar directament sobre la qüestió.

En una enquesta elaborada per encàrrec de la BBC feta pública dimecres, la necessitat de celebrar un nou referèndum rep un 5,6 sobre 10 en una llista de prioritats plantejades als escocesos.

stats