Internacional 26/03/2014

L'Europa de les tres crisis, l'infogràfic interactiu de l'Ara.cat

La crisi econòmica que arrenca amb el daltabaix financer del 2008 ha sacsejat els fonaments polítics i socials de l'Europa que aquest 2014 renova el seu Parlament

Ara
1 min
Banner interactiu

BarcelonaQuan falten menys de dos mesos per a les eleccions europees, l'Ara.cat ha estrenat l'infogràfic interactiu 'L'Europa de les tres crisis'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Entra a l'interactiu

L'infogràfic rastreja cinc anys de crisi als 28 països de la Unió Europea. Europa està ferida per tres bandes. La crisi econòmica, que arrenca amb el daltabaix financer del 2008, ha sacsejat els fonaments polítics i socials de l'Europa que aquest 2014 renova el seu Parlament.

Busca un tema: navega país per país i any per any

L'infogràfic és un gran mapa d'Europa. Clicant país per país es pot veure l'evolució de la crisi a cadascun dels estats. Tres menús a l'esquerra del mapa permeten filtrar per temes i, després, es poden veure les dades país per país. La barra temporal horitzontal de sota el mapa permet navegar any per any.

D'aquesta manera, és possible veure els països rescatats, l'evolució de l'atur o el dèficit país per país, les retallades, els canvis de govern o l'ascens de l'extremadreta o l'euroescepticisme.

L'infogràfic és un treball de la secció d'Internacional i l'equip d'interactius de l'Ara.cat, amb disseny de Ricard Marfà i programació d'Idoia Longan.

Altres interactius destacats dels últims mesos a l'Ara.cat han estat 3 anys de periodisme, el resum de l'any 2013: consulta, atur, espionatge, El joc dels Oscars i Melilla: la porta del darrere d'Europa.

stats