Internacional 03/01/2018

Islàndia sancionarà les empreses que no compleixin la nova llei sobre igualtat salarial

El país nòrdic és el primer d'aplicar una llei que preveu sancions per discriminacions de gènere

Ara
1 min
La primera ministra d'Islàndia Jakobsdottir durant el seu discurs a la primera sessió del Parlament islandès, el passat 14 de desembre

BarcelonaIslàndia s'ha convertit en el primer país del món amb una llei que regula la igualtat salarial entre dones i homes. La nova normativa va ser aprovada al Parlament del país el mes d'abril de l'any passat i ha entrat en vigor l'1 de gener d'aquest 2018.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A partir d'ara totes les empreses, tant les privades com les públiques, que tinguin 25 treballadors o més hauran de demostrar que els seus treballadors cobren el mateix sou independentment del seu gènere, ètnia, sexualitat o nacionalitat. Segons la nova llei estatal, les empreses que no s'ajustin a la nova normativa de paritat salarial hauran de fer front a sancions econòmiques.

D'aquesta forma, el país nòrdic continua sent el principal referent en la lluita contra les diferències de gènere. Segons l'últim informe global del Fòrum Econòmic Mundial (WEF, per les sigles en anglès), Islàndia manté la primera posició, que ocupa des de fa nou anys, per davant d'altres països com Noruega, Finlàndia, Ruanda i Suècia.

stats