Internacional 08/07/2014

Israel inicia una "llarga" ofensiva a la franja de Gaza

Els bombardejos maten 14 persones a la franja, tres d'elles menors

Agències
1 min

JerusalemIsrael ha iniciat els bombardejos a la franja de Gaza durant la matinada de dilluns a dimarts, i a hores d'ara ja hi ha 14 morts, tres d'ells menors, i 80 ferits a la banda palestina. Es tracta de l'escalada de violència més important des del 2012. Hamàs ha llençat un míssil contra Tel Aviv, a 75 quilòmetres de la franja, per primera vegada en dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exercit israelià ha informat que ha abatut Mohamad Shaban, "un alt responsable de Hamàs". L'ofensiva Marge Protector s'ha iniciat després que el gabinet de seguretat israelià hagi assenyalat Hamàs com a responsable dels atacs de les últimes setmanes, en els quals s'inclouen els assassinats dels tres joves hebreus trobats morts a Cisjordània i la vintena de míssils llençats des de la franja cap al sud d'Israel. Arran de l'atac israelià, els palestins a Gaza han respost amb més coets, que han provocat ferides de metralla a tres soldats.

El primer ministre israelià, Benjanim Netanyahu, ja va anticipar l'ofensiva en les declaracions d'ahir dilluns: "Hamàs ha decidit escalar [la tensió] i pagarà un preu alt per això". El cap de l'estat major d'Israel, el general Benny Gantz, ha decidit cridar a files 40.000 reservistes. No es descarta cap opció ofensiva, però en principi els reservistes s'ocuparan de les missions que actualment realitzen les forces regulars, i així aquestes quedaran lliures per ocupar-se de l'atac iniciat la matinada de dilluns.

stats