Internacional 03/11/2016

La publicació del Ku Klux Klan dóna suport a Donald Trump

Adopta el lema del republicà i fa apologia dels tics racistes de la seva campanya

Reuters
1 min
Trump, en un acte de campanya a Florida dimecres.

WashingtonLa publicació que edita l'entorn del grup supremacista nord-americà Ku Klux Klan (KKK) ha donat el seu suport al candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, sobre la base de l'argument –que respon a les seves tesis racistes– que Amèrica es va fer gran perquè era una república cristiana de raça blanca.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

'The Crusader', nom de la publicació, publica un extens text de suport i defensa de les tesis polítiques de Trump a la primera pàgina de la seva última edició sota el títol: "Fer Amèrica gran una altra vegada", que és just el lema de la campanya del republicà.

La campanya Trump ha rebutjat el suport del grup i, en un comunicat, el portaveu de la campanya de Trump ha assegurat que el candidat "denuncia l'odi en qualsevol de les seves formes. Aquesta publicació és repugnant i les seves opinions no representen les desenes de milions de nord-americans que estan donant suport a la nostra campanya."

Les arrels del KKK es remunten al període de la reconstrucció al sud que va seguir la guerra civil als EUA i, a més de punts de vista racista, defensa postulats antisemites, antiimmigrants i alguns punts de vista antihomosexuals. Fins fa poc també era anticatòlic.

A principis d'aquest any, l'exlíder del KKK David Duc va expressar el seu suport a Trump i va assegurar que els blancs estan amenaçats a Amèrica i que veu coincidències amb els seus punts de vista en la retòrica de Trump. En aquell moment, Trump va ser objecte de dures crítiques per no negar ràpidament el suport de Duke.

stats