La mare de l'assassí i una nena de tres anys, entre les cinc víctimes del tiroteig de Plymouth

Es deia Jake Davison, deia que estava deprimit i havia perdut la vitalitat i es va suïcidar després de cometre els assassinats

ARA
2 min
Jake Davison, autor dels assassinats de Plymouth.

Eren les sis de la tarda al barri de Keyham, a Plymouth, al sud-oest del Regne Unit, quan dijous un home "va donar una puntada de peu a una porta i va sortir disparant de manera aleatòria", segons explicava un testimoni a la BBC. Va matar cinc persones, dos homes, dues dones i una nena de tres anys, i després es va suïcidar. Aquest divendres s'ha fet pública la identitat de l'assassí: es deia Jake Davison, tenia 22 anys i era aprenent d'operador de grues. La policia descarta per ara que tingui relació amb cap organització terrorista, informen els mitjans locals, i el primer ministre, Boris Johnson, no ha volgut comentar els fets per no interferir en la investigació, més enllà d'expressar el seu condol.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hores després, es confirmava que una de les víctimes era la seva mare, Maxine Davison, de 51 anys, segons ha informat Sky News. A més, va matar al pare de la nena, de 43 anys, així com un home de 39, agent de policia que estava fora de servei, i una altra dona de 66. Va ferir greument dues persones més, de 33 i 55 anys, però no es tem per les seves vides. Va recórrer uns 500 metres caminant disparant amb la seva escopeta de bombeig entre la primera i l'última víctima. Són en total 13 punts diferents del trajecte els que la policia investiga per tal de reconstruir l'escena.

La policia tenia registre de Davison perquè tenia llicència d'armes. En els últims vídeos que havia penjat a YouTube expressava que "potser" tenia "depressió", que s'havia perdut "moltes coses com a adolescent" i que "com a adult" ja no tenia aquella "frescor" dels més joves. "M'agrada veure'm com un terminator", afegia en l'últim vídeo que havia publicat, en què també parlava de les "màquines de matar" que l'ésser humà produeix.

L'assassí de Plymouth

En un altre dels vídeos, Davison es plantejava consumir drogues, en concret cocaïna, per compensar aquesta adolescència i vitalitat perdudes. En anteriors gravacions parlava dels incels (involuntàriament cèlibes), homes que no són capaços de tenir sexe i que, en moltes ocasions, desenvolupen una misogínia que ja ha anat lligada a diversos assassinats d'odi als Estats Units. Davison també estava subscrit a un canal de YouTube d'incels, però des de les fonts oficials encara no s'associa l'assassinat a un crim d'odi. "Odio la gent que diu que l'amor adolescent està sobrevalorat. Els nois que som verges fins que som grans ho veiem com un esdeveniment romàntic o una pel·lícula d'amor per a adolescents", explicava en un altre vídeo, segons el diari Metro.

El cap de la policia de Devon i Cornwall ha qualificat el crim de "tràgic i sense sentit" i ha destacat que la policia va trigar només sis minuts a aparèixer. A les nou del vespre d'aquest divendres, es fa un homenatge amb espelmes a les víctimes.

stats