Internacional 27/04/2015

Lampedusa tem que la immigració espanti el turisme

M.t.
1 min
Alguns immigrants reparteixen i pengen cartells  per Lampedusa en busca dels seus familiars.

LampedusaLampedusa s’ha convertit, sense voler-ho, en la porta d’entrada d’Europa i el símbol de l’acollida dels immigrants que arriben per mar. I fins ara ha sigut un paper que els 6.000 habitants de la petita illa al sud de Sicília han acceptat de bon grat. Però tot i demostrar dia a dia la seva voluntat d’ajudar els que ho han perdut tot, eviten parlar d’immigració. “No volem que es parli més dels clandestins. Això genera mala publicitat per a l’illa i cada cop rebem menys turistes”, argumenta una dona a l’aeroport.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El turisme, juntament amb la pesca, és un dels pocs actius econòmics de Lampedusa, i la població tem que els visitants -sobretot italians- acabin tenint una mala impressió de l’illa. De fet, el sector hoteler assegura que ja s’ha notat la davallada del nombre de turistes. “Abans de l’arribada d’immigració rebíem 20.000 turistes l’any. Ara si en rebem 2.000 és una bona notícia”, diu una treballadora d’un hotel arran de platja.

El vicerector de l’illa, Giorgio Casula, insisteix que el problema no són els immigrants, sinó el fet que Lampedusa s’hagi convertit en una “marca”. “És un símbol, una illa petita però que sembla enorme. Sembla que tot passi a Lampedusa”, diu. Casula es mostra convençut que el sentiment d’acollida dels illencs no canviarà, però demana que s’entengui que aquesta acollida sigui discreta o, fins i tot, silenciosa.

stats