Internacional 16/08/2014

L'Estat Islàmic executa 700 iazidites que van refusar convertir-se a l'islam

L'EI considera els membres de la tribu d'Al Shuaitat "infidels que han de ser assassinats en massa i que no es mereixen treva, seguretat, diners, menjar, família, ni esposes"

Efe
1 min

MossulEls jihadistes de l'Estat Islàmic (EI) han executat més de 700 persones, la majoria civils, durant les últimes dues setmanes a l'est de la província siriana de Deir al-Zur (nord-est), ha dit avui l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH). Les execucions van tenir lloc a les localitats d'Al Shuaitat, Garanish, Abu Hamam i Al Kishkia, preses pels extremistes el passat 11 d'agost, i on residien els membres del clan d'Al Shuaitat.

Centenars de membres d'aquesta tribu continuen desapareguts, després d'haver estat amenaçats per l'EI, que els considera "infidels" que han de ser assassinats en massa i que no es mereixen "treva, seguretat, diners, menjar, família, ni esposes", segons l'OSDH. A més, l'OSDH assegura haver pogut documentar els noms de desenes d'aquestes víctimes i assenyala que centenars dels executats per l'EI van ser sacrificats davant de les seves famílies, i els van tallar el cap per després mostrar-la en llocs públics. Aquesta organització ja va advertir fa uns dies sobre les execucions en massa dels jihadistes i el seu "genocidi" contra la població de la tribu Al Shuaitat.

L'Observatori, que documenta el conflicte sirià des dels seus inicis fa més de tres anys, reitera la seva petició a "tot aquell a qui li quedi consciència humana en la comunitat internacional, que intenti posar fi als crims de guerra i contra la humanitat" comesos pel règim sirià i altres faccions terroristes.

L'organització extremista sunnita va proclamar a finals de juny un califat a l'Iraq i Síria, després d'avançar sobre el terreny. Més de 171.000 persones han perdut la vida des del començament del conflicte a Síria el març de 2011, segons l'ONG.

stats