Internacional 16/08/2014

L'Estat Islàmic executa 700 iazidites que van refusar convertir-se a l'islam

L'EI considera els membres de la tribu d'Al Shuaitat "infidels que han de ser assassinats en massa i que no es mereixen treva, seguretat, diners, menjar, família, ni esposes"

Efe
1 min

MossulEls jihadistes de l'Estat Islàmic (EI) han executat més de 700 persones, la majoria civils, durant les últimes dues setmanes a l'est de la província siriana de Deir al-Zur (nord-est), ha dit avui l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH). Les execucions van tenir lloc a les localitats d'Al Shuaitat, Garanish, Abu Hamam i Al Kishkia, preses pels extremistes el passat 11 d'agost, i on residien els membres del clan d'Al Shuaitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Centenars de membres d'aquesta tribu continuen desapareguts, després d'haver estat amenaçats per l'EI, que els considera "infidels" que han de ser assassinats en massa i que no es mereixen "treva, seguretat, diners, menjar, família, ni esposes", segons l'OSDH. A més, l'OSDH assegura haver pogut documentar els noms de desenes d'aquestes víctimes i assenyala que centenars dels executats per l'EI van ser sacrificats davant de les seves famílies, i els van tallar el cap per després mostrar-la en llocs públics. Aquesta organització ja va advertir fa uns dies sobre les execucions en massa dels jihadistes i el seu "genocidi" contra la població de la tribu Al Shuaitat.

L'Observatori, que documenta el conflicte sirià des dels seus inicis fa més de tres anys, reitera la seva petició a "tot aquell a qui li quedi consciència humana en la comunitat internacional, que intenti posar fi als crims de guerra i contra la humanitat" comesos pel règim sirià i altres faccions terroristes.

L'organització extremista sunnita va proclamar a finals de juny un califat a l'Iraq i Síria, després d'avançar sobre el terreny. Més de 171.000 persones han perdut la vida des del començament del conflicte a Síria el març de 2011, segons l'ONG.

stats