Internacional 17/11/2014

L'Estat Islàmic ha executat a 1.434 persones des de l'anunci del califat

La majoria de morts són civils, però també hi ha gairebé 500 efectius del règim siri, segons l'Observatori Siri de Drets Humans

Efe
1 min

BeirutEls jihadistes d'Estat Islàmic (EI) han dut a terme almenys 1.434 execucions a l'Iraq i Síria, des que van proclamar un califat a finals de juny, segons ha dit el director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abderrahman en declaracions a EFE.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una conversa telefònica, Abderrahman ha destacat que, segons el recompte de l'ONG, la majoria dels morts, 884, eren civils, 700 dels quals eren membres de la tribu d'Al Shaitat, que es va enfrontar a l'Estat Islàmic a la província nord-oriental de Deir al Zur, a Síria.

A més, els terroristes islamistes també van assassinar a 483 efectius del règim siri i a 63 integrants de faccions civils rebels, com ara el Front al Nusra, filial d'Al Qaeda a Síria, que combat contra l'EI al nord i l'est del territori.

A aquestes víctimes se sumen quatre membres de l'EI que van ser morts pel seu propi grup després de ser acusats de corrupció i altres causes.

Pràctiques macabres

Abderrahman també ha subratllat que en ocasions els jihadistes mostren els cadàvers en places públiques per a "aterrir els civils" i dissuadir a qualsevol persona de lluitar contra ells. A més, els terroristes volen espantar la comunitat internacional i atraure a jihadistes potencials.

Diumenge, l'Estat Islàmic va assegurar haver decapitat l'hostatge nord-americà Peter Kassig, en un vídeo difós a internet en què també es mostrava l'execució d'una vintena de soldats siris. Els darrers mesos, els jihadistes també han decapitat als periodistes nord-americans James Foley i Steven Sotloff i a dos voluntaris britànics David Haines i Alan Henning, i mantenen en captiveri al periodista britànic John Cantlie.

stats