Internacional 24/02/2015

L'Estat Islàmic segresta 90 cristians al nord-est de Síria

Els presoners van ser capturats prop de la població de Tal Tamr, on es registren combats entre els jihadistes i les forces kurdes

Efe
1 min
Un milicià de l'Estat Islàmic

BeirutEl grup jihadista Estat Islàmic (EI) ha segrestat almenys 90 civils de la minoria cristiana assíria a la província d'Al Hasaka, al nord-est sirià, segons ha informat aquest dimarts l'Observatori Sirià de Drets Humans. Els presoners van ser capturats en els pobles de Tal Shamiram i Tal Hurmuz, prop de la població de Tal Tamr, on es registren combats entre els extremistes i les forces kurdes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, almenys 14 membres de l'EI van morir pels bombardejos de la coalició internacional en àrees pròximes a Tel Hamis, a la perifèria de la ciutat de Qameshli, també a Al Hasaka. En aquesta província habita la major part dels assiris de Síria, un grup ètnic de majoria cristiana, que també viu a l'Iraq i Turquia.

Abans de l'inici del conflicte, el març de 2011, hi havia uns 120.000 assiris a Al Hasaka, dels quals la majoria ha escapat a països veïns de Síria. El segrest dels assiris coincideix amb una ofensiva de les Unitats de Protecció del Poble -milícies kurdes sirianes- per arrabassar a l'EI zones riques en petroli i gas d'Al Hasaka. Els xocs es concentren en àrees que abasten des del extraradi meridional de Qameshli fins a la frontera amb l'Iraq, així com als voltants de Tal Tamr.

stats