Estats Units

"Se li va trencar el cor": mor d'un infart el marit d'una professora assassinada a l'escola de Texas

Joe Garcia tornava de portar flors al memorial de la seva dona quan va patir l'atac de cor

ARA
2 min
Joe Garcia, el marit d'una de les professores assassinades en el tiroteig de Texas, va patir un infart tornant de portar flors al memorial de la seva dona

BarcelonaEl marit d'una de les professores assassinades en el tiroteig de l'escola de Texas ha mort d'un atac de cor dos dies després de la massacre. "Extremadament dolorós. Vinc amb un profund dolor a dir-vos que el marit de la meva tia Irma, Joe Garcia, ha mort a causa del dolor. No tinc paraules per explicar com ens sentim", ha escrit a Twitter el nebot de la parella, John Martínez.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Irma Garcia va ser una de les dues professores assassinades al tiroteig a la Robb Elementary School, a Uvalde, juntament amb 19 criatures. La policia va detallar als familiars de Garcia i de la seva companya d'aula que totes dues van morir mirant de protegir els seus alumnes. "No eren només els seus estudiants, eren com els seus fills", sosté Martínez.

Una pèrdua "insuportable"

Martínez va declarar als mitjans que el seu oncle venia de portar flors al memorial de la seva dona quan va patir l'infart. "Crec honestament que el Joe va morir perquè se li va trencar el cor i perquè perdre qui havia estat l'amor de la seva vida durant més de 25 anys era massa dur de suportar", escriu la cosina de la professora a la pàgina de la campanya de micromecenatge que han creat per ajudar la família. El Joe i l'Irma duien casats 24 anys i tenien quatre fills, d'entre 13 i 23 anys.

Segons han informat els familiars, Joe Garcia va tornar a casa del memorial i va caure desplomat en una cadira. Van intentar reanimar-lo, però ni la família que l'acompanyava ni l'ambulància que va arribar després van poder fer-hi res.

Irma Garcia havia dedicat tota la seva carrera a fer de professora a la Robb Elementary School, on feia 23 anys que treballava i havia sigut nomenada "professora de l'any". L'any 2019 va ser una de les finalistes del premi a l'excel·lència docent de la Universitat de Trinity de San Antonio, a Texas.

L'escola va ser escenari de la massacre perpetrada per Salvador Ramos, un jove de 18 anys que va irrompre al centre amb un rifle i s'hi va atrinxerar prop d'una hora sense que poguessin aturar-lo. Ramos va matar 21 persones, en un dels tirotejos en centres educatius més mortals de la història dels Estats Units.

stats