Gent 27/05/2022

Meghan Markle visita per sorpresa Uvalde després del tiroteig

La duquessa de Sussex ha acudit sense el príncep Enric a la sortida dels jutjats on s'han instal·lat 19 creus en memòria dels nens morts

2 min
Meghan Markle visita per sorpresa Uvalde després del tiroteig

BarcelonaLa duquessa de Sussex, Meghan Markle, va visitar aquest dijous per sorpresa la localitat d'Uvalde, ubicada a l'estat nord-americà de Texas, després del tiroteig en una escola que hi va haver fa dos dies, i en què van morir 19 nens i dues professores. Un portaveu de la duquessa va dir a la cadena CNN que Markle va fer aquesta visita "en la seva faceta personal com a mare, per oferir el condol i suport en persona a una comunitat que està experimentant un dolor inimaginable". La duquessa, de 40 anys, va dipositar un ram de roses blanques davant d'una de les creus col·locades en memòria de les víctimes de la tragèdia al costat dels jutjats d'Uvalde.

Markle, acompanyada per un guardaespatlles, es va acostar capcota a una de les creus amb el nom d'un dels nens morts, Rogelio Torres, de 10 anys, i va ajupir-se per deixar el ram. La duquessa resideix actualment a Califòrnia amb el seu marit, el príncep Enric d'Anglaterra, i els seus dos fills, Archie i Lilibet. Dimarts, un jove de 18 anys identificat com a Salvador Ramos va entrar amb un rifle automàtic a l'escola Robb Elementary d'Uvalde, va obrir foc contra els alumnes d'una classe i va causar la mort de 19 nens i dues professores.

Com era d'esperar, Markle ha centrat l'atenció durant la seva visita, a la qual ha acudit acompanyada únicament pel seu equip de seguretat, liderat per Alberto Álvarez, un reconegut expert en la matèria que ja ha protegit a altres famosos dels EUA com, per exemple, Michael Jackson. Tot i que no ha ofert cap declaració als mitjans congregats, és sabut que Markle és contrària a la lliure circulació d'armes als EUA perquè altres vegades ha defensat la reducció de la circulació d'armes al seu país. En un discurs ofert fa dos anys va expressar la necessitat d'"acabar amb la violència armada", cosa que ara el president Joe Biden també demana.

Markle ha estat notícia recentment no per ella sinó pel seu pare, Thomas Markle, de 77 anys, que dilluns ingressava en un hospital de Califòrnia després d'haver patit un vessament cerebral. Arran d'aquesta complicació de salut, hauria perdut la parla en un primer moment i no se sap com avança la seva recuperació. La germana de Meghan Markle, Samantha, ha criticat la duquessa perquè "mira i no fa res" davant la situació.

Meghan Markle visita per sorpresa Uvalde deprés del tiroteig
stats