Internacional 02/05/2017

El 'Libération', contra Le Pen

El diari publica un dossier especial de 16 pàgines per desmuntar el Front Nacional

Ara
1 min
La portada del dossier especial amb què el diari francés demana votar contra Le Pen.

BarcelonaDesprés d'un tens 1 de Maig a França i a 5 dies de la segona volta de les eleccions presidencials, el diari francès d'esquerres 'Libération' publica un dossier especial de 16 pàgines amb l'objectiu de desmuntar el Front Nacional de Marine Le Pen. "Perquè sempre és no", diu la portada del diari d'aquest dimarts, un clam a votar contra la ultradretana.

"És un número especial dedicat al Front Nacional, on es desmunten les seves idees i el seu funcionament. També descrivim com funciona Marine Le Pen i el seu equip, analitzem el seu programa econòmic i relatiu a la immigració, i fem un reportatge amb les veus dels seus simpatitzants", explica el mitjà.

Entre els articles que s'hi poden llegir n'hi ha un que acusa la formació d'extrema dreta de no saber de què parla quan parla d'immigració: "El programa del partit en aquesta matèria respon a interpretacions falses i a definicions aproximatives". L'edició digital del diari també es fa ressò de l'última polèmica de Le Pen, un discurs que hauria plagiat a François Fillon.

El 'Libération' va ser fundat l’any 1973 per l’escriptor existencialista Jean-Paul Sartre, un dels referents de l’esquerra anticolonialista francesa. El diari va néixer amb la intenció explícita de fer de contrapunt dels mitjans tradicionals: Sartre i Serge July, un dels cofundadors del diari, el definien com un "òrgan de resistència popular". D’orientació maoista durant els seus primers anys, el 'Libération' va anar basculant cap a la socialdemocràcia a finals dels 70.

stats