Regne Unit
Internacional 08/04/2013

Cameron: "Hem perdut una gran líder i una gran britànica"

Els líders polítics del Regne Unit han reaccionat a la mort de la seva Dama de Ferro. Les xarxes socials s'han omplert de missatges, tant dels que estimaven com dels que odiaven la controvertida mandatària

Ara
1 min
El primer ministre David Cameron amb Thatcher el juny passat / AFP

BarcelonaLa mort d'una de les mandatàries més carismàtiques i polèmiques de la història del segle XX ha despertat reaccions entre els que l'estimaven i els que l'odiaven:

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

David Cameron, primer ministre: "Hem perdut una gran líder, una gran primera ministra i una gran britànica. Com a primera dona a arribar al càrrec va superar totes les adversitats. I la realitat és que Margaret Thatcher no només va liderar el nostre país, sinó que va salvar el nostre país. Crec que serà recordada com la millor primera ministra britànica en temps de pau".

William Hague, ministre d'Exteriors: "Va canviar el nostre país per sempre i tots nosaltres li devem molt. Una herència que molts pocs igualaran. Descansa en pau, Margaret".

Tony Blair, ex primer ministre laborista: "Molts pocs líders aconsegueixen canviar no només l'escenari polític del seu país sinó de tot el món. Margaret era un d'ells. El seu impacte global va ser enorme".

Ed Miliband, líder del Partit Laborista: "Serà recordada com una figura única. Va reformar la política de tota una generació. El Partit Laborista no estava d'acord amb molt del que feia i sempre serà una figura controvertida. Però respectem els seus triomfs polítics i la seva força personal".

Nigel Farage, líder de l'UKIP: "Tant si l'estimaves com si l'odiaves, ningú pot negar que Thatcher va ser sempre una gran patriota que va creure apassionadament en aquest país i la seva gent".

Boris Johnson, alcalde de Londres: "Estic molt trist de sentir que la baronessa Thatcher ha mort. El seu record perdurarà més temps del que el món necessitarà per oblidar les ombres de la política dels nostres dies".

stats