Internacional 25/03/2018

L'impressionant discurs d'una jove nord-americana que va sobreviure al tiroteig a l'institut de Parkland

L'estudiant Emma González aconsegueix emocionar els EUA amb la seva defensa del control de les armes

Ara
2 min
La jove Emma González plora durant la seva intervenció a Washington.

BarcelonaMai el silenci havia emocionat tant. La jove estudiant nord-americana Emma González, que va sobreviure al tiroteig a l'institut de Parkland, a Florida, el 14 de febrer, va impressionar aquest dissabte el conjunt dels Estats Units per les paraules que va dir davant desenes de milers de persones que es manifestaven a Washington a favor del control de les armes, però també pel que no va dir.

González va parlar durant menys de 2 minuts i després es va mantenir en absolut silenci davant el micròfon a dalt de l'escenari durant 4 minuts i 26 segons. En total es va estar a l'estrada 6 minuts i 20 segons, el temps que el jove Nikolas Cruz va tardar a matar 17 estudiants a l'institut de Parkland.

La jove González, de 17 anys, no va poder reprimir les llàgrimes durant la seva intervenció. "La meva amiga Carmen mai més tornarà a queixar-se de les classes de piano. L'Aaron Fais mai més tornarà a anomenar la Kira 'senyoreta Sol'. L'Alex Schachter mai més tornarà a anar a l'escola amb al seu germà Ryan", va dir González mentre plorava i s'eixugava les llàgrimes de les galtes amb les mans.

L'estudiant va recordar així els seus companys tirotejats a l'institut. Els va esmentar un a un: "L'Scott Beigel mai més farà broma amb la Cameron als campaments. La Helena Ramsey mai més passejarà amb el Max després de les classes. La Gina Montalto mai més saludarà el seu amic Liam a l'hora de dinar. El Joaquin Oliver mai més tornarà a jugar a bàsquet amb el Sam o el Dylan. L'Alaina Patty mai més… La Cara Loughran mai més… El Chris Hixon mai més…"

"Lluita per la teva vida abans que ho faci un altre", va exclamar González, i després es va estar en silenci 4 minuts i 26 segons davant el micròfon mentre plorava. Les desenes de milers de manifestants que l'escoltaven a Washington també s'hi van estar mentre observaven González sense entendre per què havia deixat de parlar i continuava davant el micròfon sense moure's. Finalment els manifestants van començar a aplaudir i a cridar: "Mai més, mai més, mai més!"

6 minuts i 20 segons

Al cap de 6 minuts i 20 segons va sonar l'alarma del cronòmetre que portava González durant el discurs. Aleshores la noia va tornar a intervenir: "Des del moment que he pujat a l'estrada han passat 6 minuts i 20 segons, el temps durant el qual l'atacant [de l'institut de Parkland] no va deixar de disparar el rifle. Després es va barrejar entre els estudiants mentre fugia i va continuar en llibertat durant una hora fins que va ser arrestat".

González no ha deixat de defensar el control de les armes als Estats Units des de la matança a l'institut de Florida. La noia té més de 1,3 milions de seguidors al seu compte de Twitter. El seu discurs d'ahir ha fet la volta als Estats Units i també al món.

stats