Internacional 03/01/2012

Troben vint quilos d'or en un tren regional al sud de París, i ningú els ha reclamat

Els lingots tenen un valor aproximat de 800.000 euros. La policia francesa busca la persona que va abandonar la maleta que contenia les peces

Ara
1 min
Lingots d'or sense cap segell oficial / REUTERS

BarcelonaLa policia francesa continua buscant la persona que dijous passat va abandonar una maleta amb vint lingots d'or en un tren regional d'una estació al sud de París. Les peces, que no tenen gravat cap segell oficial, tenen un valor aproximat de 800.000 euros.

Diversos passatgers del tren regional RER-B van alertar dijous a la nit de la presència d'una maleta de la qual ningú es va identificar com a propietari.

Agents de la comissaria Palaiseau, al sud de París, es van desplaçar fins a l'estació acompanyats d'especialistes en la desactivació d'explosius. No obstant això, en examinar el contingut de la maleta es van trobar amb vint lingots d'or de mesura petita.

La policia continua investigant tant la procedència com les circumstàncies en les quals va ser abandonada la maleta en el vagó d'aquesta línia, que enllaça París i l'extraradi de la ciutat. Tanmateix, tot apunta que el propietari va abandonar les peces intencionadament per por d'una inspecció policial, motiu pel qual es considera poc probable que acudeixi a reclamar-les. En el cas que es compleixi el pronòstic, no és clar qui se'n podria beneficiar.

Tal com explica la BBC, si la troballa fos qualificada de “tresor”, el valor seria repartit entre l'operador de transport de París (RATP) i l'operari que va trobar la maleta. Ara bé, si es considerés com un “objecte trobat”, se segellaria i passaria a formar part de les arques de l'Estat francès.

stats