SUD-ÀFRICA
Internacional 12/12/2013

L'intèrpret de lleguatge de signes del memorial de Mandela al·lega que va patir un atac d'esquizofrènia

Reconeix que els seus gestos no tenien cap sentit i demana disculpes. El govern sud-africà ha obert una investigació

Efe
1 min

JohannesburgL'intèrpret de llenguatge de signes que va traduir les intervencions dels caps d'estat durant el servei religiós de Nelson Mandela, a qui la Federació de Sords de Sud-àfrica va acusar de ser "un farsant", va al·legar ahir que va patir un episodi esquizofrènic durant l'acte.

En declaracions que publica avui el diari local 'The Star', Thamsanqa Jantjie, de 34 anys, va assenyalar que, de sobte, va començar a sentir veus i a tenir al·lucinacions, cosa que li va fer perdre la concentració a l'estrada de l'estadi FNB de Johannesburg, abarrotat de milers de persones. L'intèrpret diu que havia treballat en altres cerimònies oficials.

D'aquesta manera, Jantjie va admetre que els seus gestos no tenien cap sentit. "No podia fer res. Estava sol en una situació molt perillosa. Vaig intentar controlar i no mostrar al món el que passava. Ho sento molt", ha declarat. A més, l'home assegura que pren medicació per controlar la malaltia. El govern sud-africà ha obert una investigació a l'empresa que el va contractar.

stats