Internacional 09/06/2015

Llibertat per a un pres després de passar 43 anys en règim d'aïllament

Un membre dels Panteras Negras és alliberat després de passar 43 anys en règim d'aïllament acusat de l'assassinat d'un funcionari de presons

Efe/
1 min

WashingtonAlbert Woodfox, un membre de la banda Panteres Negres que ha passat 43 anys en règim d'aïllament, ha vist com el jutge nord-americà James Brady dictava aquest dimarts una ordre que li atorga la llibertat. Woodfox vas ser acusat de l'assassinat del funcionari de presons Brent Miller a la penitenciaria estatal de Louisiana, la mateixa presó on estava reclòs actualment.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jutge encarregat del cas ha decidit que, a causa de l'avançada edat del pres, el seu estat de salut delicat i "la falta de confiança que l'Estat celebri un tercer judici just", la millor opció és concedir-li la llibertat.

Woodfox, de 68 anys, sempre ha defensat la seva innocència. Quan va morir Miller l'acusat estava complint pena de presó acusat de robatori. Woodfox ha mantingut sempre que el van acusar injustament com a represàlia pel seu activisme durant els anys 60 amb els Panteras Negras a favor dels drets dels afroamericans.

stats