Internacional 05/03/2013

Maduro reuneix el govern i diu que la malaltia de Chávez és un "atac de l'enemic"

Expulsen un agregat de l'ambaixada nord-americana a Caracas. El govern s'ha reunit d'urgència amb la cúpula militar

Ara
1 min
Nicolás Maduro, reunit amb els alts mandataris del govern d'Hugo Chávez. Captura d'imatge de la reunió, retransmesa per televisió / AFP

BarcelonaEl vicepresident de la República, Nicolás Maduro, s'ha reunit aquest dimarts d'urgència amb el gabinet ministerial, l'Alt Mandat Militar i els 20 governants de l'oficialisme, a causa de l'agreujament de la salut del president, Hugo Chávez.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la reunió, segons fonts oficials, és “avaluar els avanços del projecte nacional per al desenvolupament del país”.

Els dirigents polítics s'han reunit al Palau de Miraflores a Caracas després que aquest dimarts, el ministre de Comunicació, Ernesto Villegas, fes públic l'empitjorament de la funció respiratòria amb una “nova i severa infecció” i l'estat general “continués sent molt delicat”.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } En una compareixença pública, Maduro denuncia que la malaltia del president ha estat provocada pels “enemics de la pàtria”. Segons ell, el càncer del president és fruit d'una "conspiració nacional i internacional" i vincula el seu cas amb el del líder palestí Iàsser Arafat.

El vicepresident ha afegit que han expulsat l'agregat David del Mónaco de l'ambaixada nord-americana a Caracas per buscar suports militars per derrocar el govern veneçolà.

En el seu discurs, també ha culpat l'oposició d'“utilitzar el dolor en un moment donat” per crear “caos” a la població veneçolana, per, d'aquesta manera, “aconseguir una intervenció militar estrangera” que “derroti la revolució bolivariana” que ells “no s'han atrevit a fer”.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats