Internacional 05/03/2013

Maduro reuneix el govern i diu que la malaltia de Chávez és un "atac de l'enemic"

Expulsen un agregat de l'ambaixada nord-americana a Caracas. El govern s'ha reunit d'urgència amb la cúpula militar

Ara
1 min
Nicolás Maduro, reunit amb els alts mandataris del govern d'Hugo Chávez. Captura d'imatge de la reunió, retransmesa per televisió / AFP

BarcelonaEl vicepresident de la República, Nicolás Maduro, s'ha reunit aquest dimarts d'urgència amb el gabinet ministerial, l'Alt Mandat Militar i els 20 governants de l'oficialisme, a causa de l'agreujament de la salut del president, Hugo Chávez.

L'objectiu de la reunió, segons fonts oficials, és “avaluar els avanços del projecte nacional per al desenvolupament del país”.

Els dirigents polítics s'han reunit al Palau de Miraflores a Caracas després que aquest dimarts, el ministre de Comunicació, Ernesto Villegas, fes públic l'empitjorament de la funció respiratòria amb una “nova i severa infecció” i l'estat general “continués sent molt delicat”.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } En una compareixença pública, Maduro denuncia que la malaltia del president ha estat provocada pels “enemics de la pàtria”. Segons ell, el càncer del president és fruit d'una "conspiració nacional i internacional" i vincula el seu cas amb el del líder palestí Iàsser Arafat.

El vicepresident ha afegit que han expulsat l'agregat David del Mónaco de l'ambaixada nord-americana a Caracas per buscar suports militars per derrocar el govern veneçolà.

En el seu discurs, també ha culpat l'oposició d'“utilitzar el dolor en un moment donat” per crear “caos” a la població veneçolana, per, d'aquesta manera, “aconseguir una intervenció militar estrangera” que “derroti la revolució bolivariana” que ells “no s'han atrevit a fer”.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats