Internacional 24/03/2014

Malàisia confirma que el vol MH370 es va estavellar a l'Índic i que no hi ha supervivents

El primer ministre es basa en l'última posició, establerta per un satèl·lit britànic

Agències
1 min
Un familiar d'un dels desapareguts en l'avió de Malaysia Airlines, abatut després de saber que no hi ha supervivents / AFP

Kuala LumpurEl govern de Malàisia i la companyia Malaysian Airlines han comunicat que el vol MH370, desaparegut el 8 de març amb 239 persones a bord, es va estavellar, i que no hi ha supervivents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre Najib Razak ha dit "amb gran tristor" que les proves confirmen l'última posició de l'aparell al mig de l'oceà Índic, al sud de la ciutat australiana de Perth. El govern no es basa en restes localitzades, sinó en la informació de la companyia de satèl·lit britànica Inmarsat i en les conclusions del servei britànic d'accidents aeris AAIB. "A partir de les noves anàlisis Inmarsat i AAIB han conclòs que el vol MH370 va volar pel corredor sud i que la seva última posició va ser al mig de l'oceà Índic, a l'oest de Perth", ha dit Razak.

"Es tracta d'un lloc remot, lluny de terra. És per això que amb gran dolor haig d'informar que, segons les noves dades, el vol MH370 va acabar al sud de l'oceà Índic", ha afegit.

Poc abans d'aquesta declaració, la companyia havia fet arribar un missatge de text als familiars que deia: "Lamentem profundament que hem d'assumir sense cap dubte raonable que el vol MH370 es va perdre i no hi ha cap supervivent. Com sentiran aviat del primer ministre malaisi, hem d'acceptar que totes les proves suggereixen que l'avió es va estavellar al sud de l'oceà Índic".

Les autoritats malàisies no han donat cap explicació del què ha passat amb l'avió i s'haurà d'esperar a recuperar les caixes negres de l'aparell per saber què feia en un racó tan remot de l'Índic un avió que anava a Pequín.

stats