Internacional 10/12/2013

"Mandela ens va ensenyar a prendre riscos en defensa dels nostres ideals": Obama a Sud-àfrica en 10 frases

El president nord-americà ha pronunciat un discurs molt ovacionat a l'estadi FNB de Soweto

Ara
2 min

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha sigut l'encarregat aquest dilluns d'obrir la tanda de discursos de mandataris durant el memorial a l'expresident de Sud-àfrica Nelson Mandela. Eren dos quarts de set del matí a la costa est nord-americana, un horari de bona audiència matinal als Estats Units, quan Obama ha sigut ovacionat pels milers de persones concentrades a l'estadi FNB de Soweto.

El líder demòcrata ha pronunciat un discurs que ha recordat els de la primera campanya presidencial, en què era capaç de moure masses. L'objectiu del president ha sigut començar donant gràcies als sud-africans per haver compartit Mandela amb tot el món, després ha alabat les virtuts de Madiba i finalment ha volgut fer palès que les virtuts del líder antipartheid són universals i que són el camí per construir un món millor. Obama ha volgut transmetre que, en definitiva, tots podem ser Mandela.

Repassem 10 de les frases més destacades del seu discurs:

  1. "Ciutadans de totes les races, el món us dóna les gràcies per compartir Nelson Mandela amb nosaltres. La vostra lluita va ser la nostra lluita. La vostra llibertat i la vostra democràcia és el seu millor llegat".
  2. "És difícil elogiar qualsevol home. Però encara més fer-ho amb un gegant de la història que va saber encaminar una nació cap a la justícia".
  3. "Madiba va convertir-se en l'últim gran llibertador del segle XX. Un moviment que al principi tenia poques perspectives d'èxit. Com el doctor Luther King, va donar veu als oprimits".
  4. "Mandela ens va ensenyar el valor d'actuar, de prendre riscos en defensa dels nostres ideals".
  5. "Va ser capaç d'admetre les seves imperfeccions, tenia tan bon humor tot i les càrregues que suportava. Va ser un pare, un amic. Per això aprenem tant d'ell. Observant la seva vida, veiem un home que s'ha guanyat un forat a la història a través de la seva lluita".
  6. "A dia d'avui, homes i dones continuen empresonats per pensaments polítics. Hi ha molts líders que mostren solidaritat per la lluita de Mandela però que no alliberen el seu propi poble".
  7. "Podem optar per un món on no governin els conflictes, sinó la pau, la justícia i les oportunitats".
  8. "Mandela ens va ensenyar que semblava impossible... fins que va ser un fet".
  9. "Mandela va parlar al millor que tenim dins nostre".
  10. "Mandela va entendre els fils que teixeixen l'esperit humà".
stats