"No és el nostre president", milers de manifestants contra Trump als Estats Units

Hi ha hagut protestes a Nova York, Chicago, Los Angeles, Boston, Seattle i Washington, i també a la majoria de campus universitaris. Trump es reuneix amb Obama aquesta tarda per iniciar la transició de poder

Milers de nord-americans han sortit als carrers de diverses ciutats dels Estats Units per rebutjar l'elecció de Donald Trump com a president. Les protestes de Nova York han confluït a la Trump Tower, i també hi ha hagut manifestacions a Boston, Chicago, Seattle, Washington, Los Angeles i als campus universitaris de Califòrnia, Massachusetts i Pennsilvània.

Les mobilitzacions, que han acabat amb nombroses detencions, han tingut lloc poques hores abans que Trump es reuneixi amb el president sortint, Barack Obama, per iniciar la transició de poder.

Els manifestants cridaven eslògans com "No és el nostre president", "Nova York odia Trump" o "Dump Trump" [Tallem amb Trump]. També s'han vist treballadors de botigues i restaurants que han sortit a la porta dels establiments a saludar les protestes. En diverses ciutats s'han bloquejat carrers i autopistes, i les protestes han estat pacífiques, enmig d'un fort desplegament policial.

Per separar els manifestants de la Trump Tower, residència del president electe, s'han col·locat camions de les escombraries a la Cinquena Avinguda. Segons ha informat la policia, 15 manifestants han estat detinguts.

"He vingut per protestar contra el seu racisme", ha dit Emanuel Pérez, un cambrer de 25 anys i veí del Bronx d'origen mexicà, a 'The New York Times'. "Jo no pateixo per mi, però em preocupen els milers de menors que seran separats de les seves famílies".

Les protestes espontànies d'estudiants universitaris han reclamat a les autoritats acadèmiques que organitzin trobades per reflexionar sobre el resultat. Després del discurs de victòria de Trump, més de 2.000 estudiants de la Universitat de Califòrnia s'han manifestat al campus de Westwood. També hi ha hagut marxes als campus de Berkeley, San Diego i Santa Barbara, a la universitat de Temple de Filadèlfia i a la Universitat de Massachusetts. Alguns estudiants de secundària també han sortit de les aules per protestar en diverses ciutats.

Més continguts de