Internacional 11/04/2013

Clinton i Barroso, entre els 2.000 convidats al funeral de Thatcher

La llista ha sigut elaborada per la família de l'ex primera ministra britànica, el govern i el Partit Conservador. No s'ha convidat la presidenta de l'Argentina

Efe
1 min
Margaret Thatcher, en una de les seves últimes aparicions públiques / EFE

LondresMés de 2.000 polítics, dignataris i celebritats han sigut convidats al funeral de l'ex primera ministra britànica Margaret Thatcher, a la catedral de Sant Pau de Londres la setmana vinent.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La llista de convidats, que ha sigut elaborada per la família de Thatcher amb l'ajuda del govern i del Partit Conservador, inclou tots aquells que van treballar amb ella al llarg de la seva carrera política i representants oficials de gairebé 200 estats, territoris i organitzacions internacionals amb les quals el Regne Unit manté bones relacions diplomàtiques.

També hi assistiran els ex primers ministres britànics i expresidents dels EUA, així com un representant de la família de l'antic president nord-americà Ronald Reagan. També s'esperen els representants de Nelson Mandela, que no hi assistirà per motius de salut, i de l'expresident de Sud-àfrica Frederik de Klerk.

En representació dels EUA s'espera que hi assisteixi l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton. El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, també figura entre els convidats. El govern britànic, però, ha decidit que la presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández, no hi està convidada.

Del pla polític britànic es convidarà tot el govern actual, amb el primer ministre David Cameron al capdavant, així com aquells que van ser membres de l'executiu de Thatcher i l'actual líder de l'oposició, el laborista Ed Miliband.

Fora de l'esfera política s'espera el pilot britànic i presentador de televisió Jeremy Clarkson o el compositor Andrew Lloyd Weber.

A la invitació s'especifica el codi de vestimenta per al funeral: els homes hauran d'anar-hi amb un vestit fosc i les dones vestides de dol i amb barret. Es permetran les medalles i condecoracions.

stats