Internacional 12/07/2019

Més de cent nens moren a la RD del Congo per un brot de xarampió

La majoria de les víctimes vivien en un camp de desplaçats al nord-est del país

Ara
1 min
Un treballador  sanitari vacuna un noi que hauria pogut tenir contacte amb l'ebola a l'est de la RD del Congo

BarcelonaLes autoritats de la República Democràtica del Congo (RDC) han confirmat la mort de més d'un centenar de nens menors de deu anys durant els últims dos mesos en un campament de desplaçats al nord-est del país, principalment a causa d'un brot de xarampió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ignace Bingi, responsable de l'hospital de Bunia, a la província d'Ituri, ha detallat aquest divendres que els nens vivien en un campament de desplaçats al territori de Djugu, un escenari que ha viscut un augment dels enfrontaments en els últims mesos.

"Es registren morts pràcticament cada dia", ha lamentat, en declaracions que ha concedit en una emissora de ràdio local. "La situació que coneixem és un drama", ha ressaltat. "En aquests moments hi ha quatre morts entre els nens desplaçats. La gent es pensa que no és veritat. Podem mentir respecte a la mort?", s'ha preguntat, i ha recalcat que la situació "és alarmant".

L'Unicef ha anunciat que els treballadors sanitaris es preparen juntament amb Metges Sense Fronteres per engegar una campanya de vacunació urgent amb la finalitat de protegir 67.000 nens a Ituri, una zona que també ha estat sacsejada per un brot d'Ebola.

Segons les dades de l'ONU, almenys 1.981 persones han mort aquest 2019 a causa del xarampió arreu del país, i més del 75% d'aquestes persones eren menors de cinc anys. Des del 23 de juny se n'han detectat 115.000 possibles casos, mentre que, durant tot l'any 2018, se'n van registrar 65.000.

Les primeres zones on està prevista la vacunació són quatre camps de desplaçats de Bunia, un dels quals adjacent a l'Hospital General de Bunia i a menys de cent metres d'un centre de tractament d'Ebola.

stats