Internacional 16/08/2014

El governador de Missouri declara l'estat emergència i decreta un toc de queda a Ferguson

La tensió ha tornat als carrers de la ciutat

Efe
2 min
Un grup de persones protesta als carrers de Ferguson per la mort del jove Michael Brown / EFE

FergusonEl governador de Missouri, Jay Nixon, ha declarat aquest dissabte l'estat d'emergència i ha ordenat el toc de queda a Ferguson, la localitat en la qual fa una setmana un policia va abatre un jove afroamericà, provocant disturbis al llarg d'aquests dies. "No es tracta de silenciar la gent de Ferguson, d'aquesta regió, sinó de contenir els que estan ofegant la veu de les persones amb les seves accions", ha defensat Nixon.

El toc de queda està en vigor des de les dotze de la nit fins a les cinc del matí hora local. "Al matí aquesta comunitat s'aixecarà amb el sol per renovar la seva recerca de justícia", ha afegit el governador en una compareixença en una església local a la qual han acudit ciutadans de Ferguson, que han interromput les autoritats amb crits de justícia i protestes contra el toc de queda.

La tensió va tornar als carrers de Ferguson la passada matinada amb atacs a comerços i saquejos, després que la policia revelés divendres nom el del policia que va disparar Michael Brown, de 18 anys, i difongués un vídeo del jove afroamericà, presumpte sospitós d'un robatori en una botiga poc abans de la seva mort.

El governador ha assenyalat que "uns pocs" van decidir actuar divendres a la nit amb la "intenció de cometre crims i posar en perill els ciutadans", cosa que ha considerat "inacceptable". Nixon ha assenyalat que ha parlat amb el fiscal general, Eric Holder, i el Departament de Justícia per tal de reforçar la investigació sobre aquest cas, que ha desfermat les tensions racials en un municipi de 21.000 habitants, en el qual dos terços de la població és afroamericana.

"Aquesta és una prova de si una comunitat - aquesta comunitat, qualsevol comunitat - pot trencar el cicle de la por, la desconfiança i la violència i substituir-los per la pau, la força i en última instància la justícia", ha afegit Nixon.

stats