Internacional 25/02/2015

Misteri a París: cinc 'drones' d'origen desconegut sobrevolen edificis sensibles

Han estat vistos sobre l'ambaixada dels Estats Units, la zona de Les Invalides i la Torre Eiffel

Europapress /ara
2 min
Vista aèria de la zona de la Torre Eiffel, dimarts a la nit.  GONZALO FUENTES / REUTERS

ParísCinc vehicles aeris no tripulats –UAV, també coneguts com 'drones'– han tornat a sobrevolar el cel de París la nit de dimarts a dimecres, després que la nit anterior cinc aparells d'aquest tipus fessin un vol no autoritzat pel centre de la capital francesa, ha informat la cadena de ràdio France Info. La policia no sap d'on han sortit ni qui els envia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Per segona nit consecutiva, els 'drones' han estat vistos al cel parisenc", ha indicat la cadena radiofònica gal·la, que ha assegurat que s'ha descartat la "pista terrorista" en aquest incident. No se sap si els cinc 'drones' d'aquesta nit són els mateixos que es van observar la nit anterior.

La cadena ha indicat que els 'drones' podrien estar operats per aficionats que volen provocar els militars i policies que treballen en tasques de vigilància en el marc de la missió Vigipirate, en màxima alerta des dels atemptats a 'Charlie Hebdo'

Un dels 'drones', un aparell d'hèlixs de mida petita, es va detectar la matinada de dimarts, entorn de la 01.00, quan volava entre 100 i 300 metres per sobre de l'ambaixada dels Estats Units. Els altres quatre s'han vist entre les quatre i les cinc de la matinada de dimarts a les zones de Les Invalides i la Torre Eiffel, segons informa Reuters.

Les forces de seguretat parisenques s'han mobilitzat per intentar localitzar les persones que manejaven aquests aparells. La policia francesa ja va activar un protocol semblant el 20 de gener per descobrir l'origen d'un 'drone' al Palau de l'Elisi, mentre que el 2014 es va multar un turista per fer volar un d'aquests aparells a Notre Dame. Des de principis d'octubre, 17 instal·lacions nuclears franceses han estat sobrevolades per aquests aparells, i la policia no ha pogut determinar qui els controla.

Espai aeri tancat

A París, com a totes les grans ciutats franceses, està prohibit fer volar 'drones' sense una autorització expressa de la direcció general d'aviació civil. Tampoc està permès enlairar aquests aparells de nit, ni tan sols fora dels nuclis urbans. La multa per infringir aquesta normativa és de 75.000 euros.

stats